Riool ontstoppen Hengelo

Het riool ontstoppen is de methode om af te komen van een verstopping of slecht doorlopende afvoer. Wilt u zich niet langer ergeren aan traag weglopend afvalwater of een indringende rioolstank? Laat Nijhuis Dienstverlening BV in Hengelo dan uw riool ontstoppen en uw ergernissen zijn binnen no time verdwenen.

Vaak ontstaat de verstopping nog voordat het afvalwater daadwerkelijk het riool bereikt heeft. In veel gevallen zit de verstopping in de minder wijde afvoerleidingen die vanaf het pand op het riool uitkomen. Uiteraard ontstoppen we deze afvoerleidingen ook graag voor u. Bel ons op 053 - 208 70 06 of maak gebruik van het contactformulier.

Werkwijze riool ontstoppen Hengelo

Om de meest geschikte ontstoppingsmethode te bepalen beginnen we altijd met een observatie van de situatie. Op welke plek zit de verstopping? In een afvoerleiding, in het riool zelf, binnen of buiten? En wat is de reden voor de verstopping? Gaat het om een opstopping door viezigheid die geleidelijk aan groter is geworden of is er het een en ander kapot of verzakt?

Zodra dat allemaal duidelijk is leggen we u de situatie en de gewenste oplossing voor. Bij een verstopping komt dat in de meeste gevallen neer op rioolreiniging onder hoge druk of het verwijderen van de blokkade met een ontstoppingsveer. Het schoonspuiten met hoge druk wordt met name gebruikt bij bredere leidingen als het riool terwijl de veer voor smalle afvoerleidingen wordt ingezet.

Oorzaken verstopt riool Hengelo

De noodzaak tot ontstoppen wordt vaak veroorzaakt door een opeenhoping van afval en viezigheid. Vet, zeep, haar, etensresten, het klit allemaal samen en ontaard op deze manier naar verloop van tijd in een ondoordringbare blokkade in afvoerleidingen of rioolbuizen. Zo nu en dan komen we ook vreemde objecten tegen die per ongeluk in het riool zijn beland. We zien ook wel eens ingegroeide boomwortels.

Een verstopping kan ook een indicatie zijn van een beschadigd riool. Een breuk of een verzakking kan vergelijkbare problemen opleveren als een verstopte afvoer. Doordat de rioolbuizen niet meer exact op elkaar aansluiten hoopt vuil zich makkelijker op bij de ontstane vernauwingen omdat het afvalwater moeilijker doorloopt.

De noodzaak tot riool ontstoppen voorkomen in Hengelo

Het is niet eenvoudig de noodzaak tot riool ontstoppen tot in de eeuwigheid te ontlopen. Er gebeurd nou eenmaal wel eens iets dat u niet in het hand hebt. Wel kunt u het risico op een verstopping verkleinen door u bewust te zijn van alles dat in de afvoer verdwijnt. Wees voorzichtig met etensresten, vet, spoel geen vreemde dingen door de wc en haal consequent de haren uit het doucheputje.

En als u het echt graag goed voor elkaar wilt hebben laat uw riool dan preventief reinigen. Dan worden de rioolbuizen eens per zoveel jaar helemaal schoon gespoten en kijken we direct of er niets kapot is. Zo neemt niet alleen de kans op een verstopping af maar kunnen we verborgen gebreken constateren nog voor ze problemen geven.

Contact met Nijhuis Dienstverlening BV voor ontstoppen in Hengelo

Is er onfortuinlijk genoeg toch een verstopping ontstaan? Doe dan in Hengelo een beroep op Nijhuis Dienstverlening BV. Wij helpen met ontstoppen ongeacht de omvang of de plaats van de verstopping. De wc, de gootsteen, de badkamerafvoer, we lossen het voor u op. Vul ons contactformulier in of bel naar 053 - 208 70 06.